PIERROT: Játék

album

Megjelenés: 1999

Kiadó: EMI

Ismertető

A hosszabb hallgatás után, 1999-ben megjelent albumra csupa új szerzemény került, melyekben a távol-keleti dallamok és hangszerek kaptak kiemelt szerepet. A Meglesett a Hold című dalban egy több mint kétezer éves ókínai vers hangzik el. A dalban megszólaló pipa, erhu és dizi nevű hangszerek is közel egyidősek a verssel. Ezeket az instrumentumokat neves kínai zenészek szólaltatták meg. A Kert c. dal egy indonéz népdal, A Király a China Crisis zenekar King In The Catholic Style c. szerzeményének feldolgozása.

Az album érdekessége, hogy a vokálszólamokat egy kivétellel (Tükör) mindvégig férfiak éneklik. A Bolyki Brothers mellett Jamie Winchester és Práczky István kontratenor operaénekes hangját hallhatjuk.

Az album a magyar lemezkiadás addigi egyik legdrágább produkciója volt. A borítót Tyukodi László fotózta, Falvay László készítette a grafikát és a tördelést.

Tracklista

01. Játék (Intro)
02. Van miért
03. Úton
04. A kert
05. Túl jól vagyok
06. Anusha
07. A király
08. Játékra hívlak
09. Meglesett a Hold
10. A tükör
11. Chanson D’Hiver
12. Játék (Outro)

Zene, klip

Kislemez

Van miért

Megjelenés: 2000

Kiadó: EMI

A rádiók elsőként a Túl jól vagyok c. dalt kapták meg, majd a Meglesett a Hold következett, és utoljára a Van miért. Az utóbbi kereskedelemi forgalomba is került.
01. Van miért (radio edit a Játék c. Pierrot albumról)
02. Ébredj fel! (extended mix –exkluzív)
03. Van miért (Beatman remix – a Replay c. Pierrot remix-albumról)
04. A király – km. Ganxsta Zolee (Beatman remix – exkluzív)

Meglesett a hold

Megjelenés: 1999

Kiadó: Private Moon Records

A Meglesett a Hold című dalban egy ókínai vers hangzik el Wang Cheng Jun előadásában. A költeményt az első kínai császár, Qin Shi Huangdi sírjában találták. Pierrot a vers műfordítását adja elő.
01. Meglesett a Hold (Neo remix)
02. Meglesett a Hold (Album version)
03. Túl jól vagyok (Album version)
04. Túl jól vagyok (Fish electro mix)

Meglesett a hold

Megjelenés: 1999

Kiadó: Private Moon Records

A Játék albumhoz csak utólag, 2005-ben készült a Túl jól vagyok c. (díjnyertes) videoklip. Ebből az alkalomból született Szakos Krisztián közreműködésével a remix változat, melynek különlegessége, hogy Negus mellett a jamaikai Franco toast-ját (Hey Mr. Bakerman…) is hallhatjuk.
01. Túl jól vagyok (2005 remix – edit)
02. Túl jól vagyok (2005 remix – version)
03. Túl jól vagyok (original – realtime dub trash)

Vásárlás